Sain kassillisen jäkälää ja aloinkin pohtia, että minkälaisen viritelmän siitä saisi kasaan. Kokeilin jäkälää mustikanvarpujen kanssa kranssiin, mutta se ei todellakaan omaa silmää mielyttänyt. Sitten hetken jo mietin puolukanvarpuja, mutta vesisateessa kerääminen ei houkuttanut. Niin päädyin kokeilemaan pelkkää jäkälää.

Jäkälän mukana tulee ihan sairaasti jotain epämääräsiä ötököitä, joten henkinen tasapaino melkein järkkyi kranssin teossa. Onneksi sitten oli hyvät apurit jotka estivät ötököiden hyökkäämisen :) Alkujärkytyksen jälkeen sain kuin sainkin sitten ensimmäiset jäkälät kiinni pajurenkaaseen. Jo hetken päästä unohdin ötökät ja kranssin teko olikin jälleen mukavaa.

Kovin paljon tämä kranssi ei koristuksia tarvitse, koska jäkälä itsessään onkin ihan huippu nätti! Pienen tonttusen liimasin kranssiin, jotta siitä tuli hieman jouluisempi. Lumispraytä suihkutin hieman pintaan, mutta sitten fiksuna tajusin, ettei se kovin paljon tuosta jäkälästä erotu :)

 

 

 

Tässä kuva valmiista kranssista.

 

Tein samanlaisen jäkäläkranssi myös papan haudalle, mutta koristeita en siihen laittanut. Kynttilä keskelle, tai kanerva, ja se koristaa jo sellaisenaan. Tässä kuva valmiista tekeleestä.